Среќата е за слабаци

Среќата е за слабаци — германски филм од 2018 година во режија на Анка Мируна Лазареску. Сценариото е напишано од Силвија Волкан, а музиката е дело на Кетан Бати и Виван Бати. За костимите е одговорна Ана Вибер. Поважните улоги во филмот ги играат Ела Фрај, Матин Вутке, Емилија Бернсдорф и Кристијан Фридел. Филмот е снимен на повеќе локации во Германија, а почнал да се прикажува на 7 февруари 2019 година. Претходно, премиерата на филмот била одржана на отворањето на 53. издание на филмскиот фестивал во Хоф.[1]

Наводи уреди