Спорт Прес беше спортски дневен весник кој излегуваше во Македонија секој ден освен недела од ноември 2009 до април 2010 година. Првиот број излезе на 18 ноември 2009 година, последниот на 20 април 2010 година. Излегле вкупно 125 броја.

Спорт Прес
Типдневен весник
ФорматБ2
СопственикСпорт Пресс доо Скопје
УредникРоберт Алексоски
Основан18 ноември 2009
Јазикмакедонски
Престанал20 април 2010
СедиштеВладимир Комаров бр. 18а/1 Скопје
Тираж7.000 (јануари 2010)

Уредништво уреди

Главна редакција
Редакција
Лектура