Спортски парк Алуминиј

Спортски Парк Алуминиј (словенечки: Športni park Aluminij) — фудбалски стадион во Кидричево, Словенија. На него игра фудбалскиот клуб Алуминиј.

Спортски Парк Алуминиј
Место Кидричево, Словенија
Отворен 1950
Реновиран 1998, 2017
Сопственик Општина Кидричево
Подлога трева
Игра НК Алуминиј
Гледачи 600