Разлика помеѓу преработките на „Википедија:Без свои истражувања“

с
ситна поправка
с (поправки)
с (ситна поправка)
{{Листа на принципи}}
 
'''Википедија не објавува оригинални истражувања или оригинална мисла.''' Ова вклучува необјавени факти, аргументи, шпекулации и идеи, и сите необјавени анализи или синтеза на објавени материјали која служи за да се дојде до некоја позиција. Тоа подразбира деукадека Википедија не е место каде што се објавуваат свои мислења, искуства, аргументи, или заклучоци.
 
Цитирањето извори и избегнување на оригинални истражувања се неразделно поврзани. За да покажете дека не сте презентирале оригинални истражувања, мора да цитирате сигурни извори кои директно се поврзани со темата на статијата, а кои директно ги поддржуваат информациите како што се претставени.