Разлика помеѓу преработките на „Разговор:Македонско-одрински доброволни чети“

Wikipedia:No original research
(Wikipedia:No original research)
#{{За}} {{Коментар}}Гласам за, зашто името се наложило во културно-журналистическо-научните среди во Република Македонија. Исто не получив ни еден одговор зашто требе да остане Доброволен корпус, кога јасно се кажува ополчение. Надевам се противниците се пак да напишат конструктивни одговори и кога гласат против да кажат зашто вакво им е решението. Надевам се исто така гласаньето да се не преврне во "национално" гласане мегу користниците. [[User:Подпоручикъ|Подпоручикъ]] <small>([[User talk:Подпоручикъ|разговор]])</small> 16:47, 13 март 2009 (UTC)
# {{За}} --[[User:StanProg|Стан]] <small>([[User talk:StanProg|разговор]])</small> 16:51, 13 март 2009 (UTC) {{Коментар}} Наведени се неколку извори од македонски историчари и при '''сите''' се използува "Македонско-одринско ополчение". Ова е единствениот поим '''извесен во македонската историографиjа'''. Не постои '''ни еден извор''' согласно кои поимот да е "Македонско-одрински доброволен корпус" - измислен/инвентиран и се употребува за прв пат на 22 јуни 2008 од [[Корисник:MacedonianBoy]].
#{{За}} Има утврден поим за оваа единица во македонската историографиjа. Зошто треба сега да се измислуват нови? Мислам дека вакви прашања дури не треба да се решават со гласање: [[en:Wikipedia:No original research]]--[[User:Иван|Иван]] <small>([[User talk:Иван|разговор]])</small> 10:04, 14 март 2009 (UTC)
 
=== Против ===
529

уредувања