Силјан Аврамовски: Разлика помеѓу преработките

нема опис на уредувањето
[проверена преработка][непроверена преработка]
извори за ова?!?
Ознаки: Рачно отповикување Изворно уредување 2017
Нема опис на уредувањето
Ознака: Отповикано
Ред 32:
 
Аврамовски потоа бил на функцијата помошник-началник на Втората управа за спротивставување на меѓународен и внатрешен тероризам во Службата за државна безбедност, а по оваа функција тој станал Началник на Управата за контраразузнавање во [[ДБК]], како и помошник Директор за оперативни работи на Управа за безбедност и контраразузнавање. По повеќегодишна работа и напредување во ДБК и УБК, од [[3 февруари]] [[2003]] Аврамовски ја вршел и функцијата Директор на [[Управа за безбедност и контраразузнавање|Управата за безбедност и контраразузнавање]]. Од [[2 јуни]] [[2004]] до [[17 декември]] [[2004]], Аврамовски бил Министер за внатрешни работи на Македонија<ref name="МВР" /><ref>{{Наведена мрежна страница|url=http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=32143|title=Сиљан Аврамовски нов министер за внатрешни работи|last=Серафиновиќ|first=Миомир|date=13 мај 2004|publisher=А1|accessdate=2010-02-04}}</ref>. Се служи со [[француски]]от јазик.
 
== Повеќе информации ==
 
Комисијата за верификација на фактите на ден 09.10.2013 година, неосновано и без никакви докази, донела решение бр.07-1317/1 со кое се утврдува дека лицето '''Силјан Аврамовски''', кое било носител на функција-началник на 1-ва Управа на ДБК, бил наредбодател и корисник на информации во смисла на одредбите од Законот за определување на услов за ограничување за вршење на јавна функција, пристап на документи и обавување на соработката со органите на државната управа.
Управниот суд постапувајќи по тужба изјавена од тужителот Сиљан Аврамовски, на ден 21.04.2016 година донел пресуда У-5 бр.819/2015 со која ја уважил тужбата на тужителот '''Силјан Аврамовски'''и решението на Комисијата за верификација на фактите бр.07-1317/1 од 03.10.2013 година, [[го поништил.]]
Вишиот Управен суд со решение УЖ-3 бр. 667/2016 од 12.12.2016 година, жалбата на Комисијата за верификација на фактите, изјавена против пресудата на Управен суд У-5 бр. 819/2015 од 21.04.2016 година, [[ја отфрлил како недозволена]].
 
 
== Наводи ==
13

уредувања