Разлика помеѓу преработките на „Википедија:Вики за човековите права 2021“

нема опис на уредувањето
 
'''Вики за човековите права 2021''' — меѓународна иницијатива за одбележување на [[Ден на планетата Земја|Денот на планетата Земја]] преку создавање содржини за поголема покриеност на темите поврзани со човековите права и здравата животна средина на Википедија. Иницијативата се одржува под крилатицата „Право на здрава житовна средина“ и вклучува меѓународен предизвик во организација на Фондацијата Викимедија во соработка со Канцеларијата на Високиот комесар за човекови права на Обединетите нации, Програмата на ООН за животна средина и УНИЦЕФ.
 
Во насока на поголема застапеност на темите за човековите права и здравата животна средина на македонски јазик, заедницата на Википедија на македонски јазик зеmазела учество преку организирање уредувачки потфати. Меѓународната иницијатива се одржала од 15 април до 15 мај 2021 година, но заедницата на македонски јазик дополнително организирала два уредувачки маратони на 4 февруари и 14 април 2021 година.
 
== Меѓународен предизвик ==