Разлика помеѓу преработките на „Иван Иванович Шишкин“

уредување
с (ситна промена)
(уредување)
 
Некеое време Шишкин живеел и работел во [[Швајцарија]] и [[Германија]]. При неговото враќање во [[Санкт Петербург]], станува член на Дружината на подвижни уметнички изложби и на Друштвото на руски [[Акварел|акварелисти]]. Исто така учестувал и на [[изложба|изложби]] при Академијата на уметностите, Серуската изложба во [[Москва]] (1882), [[Нижни Новгород]] (1896), и на [[Светска изложба|Светската изложба]] во ([[Париз]], 1867 и 1878 и [[Виена]], 1873). Шишкиновиот метод на сликање е засован на аналитички проучувања на [[природа|природата]]. Тој се прославил со своите [[шума|шумски]] пејзажи, но исто така бил и инзвонреден [[Техничко цртање|технички цртач]] и [[Графика|графичар]].
 
 
{|class="graytable"
|+
| width="29%"|[[Image:Utro v sosnovom lesu.jpg|center|213px]]
| width="5%"|
| width="32%"|[[Image:Rozh.jpg|center|216px]]
| width="5%"|
| [[Image:Shishkin DozVDubLesu 114.jpg|center|216px]]
|-
| align="center"|''Утро во борова шума''
|
| align="center"|'''Ржено поле''
|
| align="center"|''Дожд во дабова шума''
|}
 
 
{{commonscat|Iwan Iwanowitsch Schischkin|Иван Иванович Шишкин}}