Разлика помеѓу преработките на „Планетите во астрологијата“

Нема измена во големината ,  пред 12 години
згрешена буква
(линк поправка)
(згрешена буква)
 
===Митолошки и астролошки податоци===
[[Јупитер (бог)|Јупитер]] е господар на небото и на светот. На богот Јупитер му е дадена моќта врз сите богови и луѓе. Древните луѓе му се молеле на Јупитер во време на војна, во време на чуми, или за дожд во време на суша. ТрадиципналноТрадиционално е дарител на добрата среќа, и е поврзан со мудроста на свештениците. Функцијата на Јупитер е да зголемува, да создава плодност, да размножува, да дава оптимизам и заштита.
 
Позицијата на Јупитер во [[натална астрологија|наталната карта]] ја покажува вербата, довербата и надежта. Ги покажува областите во кои можеме да напредуваме и луѓето од кои можеме да очекуваме помош.
Анонимен корисник