Разлика помеѓу преработките на „Планетите во астрологијата“

линк поправка
с (с)
(линк поправка)
[[Венера (божица)|Венера]] е божица на љубовта и убавината, мајка на [[Ерос (бог)|Ерос]]. Венера е женски принцип, таа е вечната Ева кој привлекува со својот шарм и убавина. Дава благородност на сите манифестации на убавината во природата, уметноста и кај луѓето. Без влијанието на Венера, животот нема да биде поднослив, а ние би се претвориле во осамени суштества без желба за љубов.
 
Позицијата на Венера во [[натална астрологија|наталната карта]] покажува на кој начин ги покажуваме чувствата кон другите, и ја покажува желбата за формирање партнерство. Го покажува типот на личноста што нè привлекува. Исто така може да е во врска со [[мајкаРодител|мајката]]та.
 
Физички Венера раководи со [[паратироидна жлезда|паратироидната жлезда]].