Разлика помеѓу преработките на „Километри на час“

ситна промена
(Нова статија)
 
(ситна промена)
* 1 км/ч ≈ 0.621 37 [[милји на час|mph]] ≈ 0.911 34 [[стапки во секунда]]
* 1 [[јазол (брзина)|јазли]] ≡ 1.852 км/ч (точно)
* 1&nbsp;милја = 1.609344&nbsp;км (~1.61&nbsp;km)<ref>1&nbsp;yardјарда ≡ 0.9144&nbsp;mм and<br>1&nbsp;mileмилја = 1760&nbsp;yardsјарди, thusпа така<br>1&nbsp;mileмилја = 1760 × 0.9144 ÷ 1000&nbsp;км</ref>
* 1&nbsp;милја на час = ~1.61&nbsp;километри на час
* 1&nbsp;километар на час = ~0.62&nbsp;милји на час