Разлика помеѓу преработките на „Вернер фон Сименс“

нема опис на уредувањето
(Создадено преведувајќи ја страницата „Werner von Siemens“)
{{Инфокутија Научник
|name=Werner von Siemens
|image=File:Wvs 1885.jpg|image_size=240px
|caption=
|birth_date={{birth date|1816|12|13|df=y}}
|birth_place=[[Gehrden|Lenthe]], [[Кралство Хановер]] во [[германска конфедерација|Германската Конфедерација]]
|death_date={{death date and age|1892|12|6|1816|12|13|df=y}}
|death_place=[[Берлин]], [[Province of Brandenburg]], [[Прусија]] во [[Германско Царство|Германското Царство]]
|residence=|citizenship=
|field=[[Истражувач]]
|work_institution=|known_for=
|prizes=}}
 
{{Шаблон:Инфокутија Научник|name=Werner von Siemens|image=File:Wvs 1885.jpg|image_size=240px|caption=|birth_date={{birth date|1816|12|13|df=y}}|birth_place=[[Gehrden|Lenthe]], [[Kingdom of Hanover]] in the [[German Confederation]]|death_date={{death date and age|1892|12|6|1816|12|13|df=y}}|death_place=[[Berlin]], [[Province of Brandenburg]], [[Kingdom of Prussia]] во [[German Empire]]|residence=|citizenship=|field=[[Истражувач]]|work_institution=|known_for=|prizes=}} '''Ернст Вернер Сименс''' ( '''фон Сименс''' од 1888; 13 декември 1816 година - 6 декември 1892 година) бил германски електротехничар, изумител и [[тајкун|индустријалец]] . Името на Сименс е усвоено како [[Меѓународен систем на мерни единици|SI]] единица за електрична спроводливост, [[Сименс (единица)|сименс]] . Тој исто така бил основач на електро-телекомуникациската компанија „ Сименс“ .
 
== Биографија ==