Разлика помеѓу преработките на „Википедија:Бидете храбри во ажурирањето на страниците“

с
нема опис на уредувањето
с
== Исклучоци ==
 
=== Категории и шаблонипредлошки ===
 
Иако воопштено гледано добро е да се биде храбар во уредувањето на '''статии''', храброста во ажурирањата на '''категории и шаблонипредлошки''' често е ''лоша'' работа. Причината за ова е фактот што промените на категориите, а уште повеќе на шаблонитепредлошките, влијаат врз голем број страници. Во случај на шаблонитепредлошките, менувањето на кодот на шаблонпредлошка кој се користи на многу места може да создаде проблеми на серверите на Википедија (ова е причината зошто [[Википедија:Листа на бесконечно ограничени шаблони#Најкористени шаблони|најкористените шаблони]]предлошки се секогаш заштитени од уредувања). Обично вреди да се предложат промените на шаблонипредлошки и категории според горенаведеното, на страници за разговор или на релевантни ВикиПроекти, пред да менувате било што.
 
=== Враќање ===