Разлика помеѓу преработките на „Кичевија“

Нема измена во големината ,  пред 1 година
* ''[[Рабетино]]'' или ''Рабетинкол'' — го опфаќа сливот на [[Рабетинска Река]] и долниот тек на реката [[Треска]], од селата Лисичани и [[Челопеци]], па до селото [[Латово]]. Се дели на два дела: Горно Рабетино (сливот на Рабетинска Река), и Долно Рабетино.
 
* ''[[Краста]]'' или ''Горни Железник'' — го опфаќа пределот под планината Лубен. Краста е поврзана засо [[Кичевска Котлина|Кичевската Котлина]] со долината на Беличка Река и превојот на планината [[Турла]].
 
==Типови села==