Разлика помеѓу преработките на „Едначење по звучност“

Одбиена последната промена (од 77.29.27.75) и ја поврати преработката 3670376 на Ehrlich91
(Одбиена последната промена (од 77.29.27.75) и ја поврати преработката 3670376 на Ehrlich91)
 
 
== Правило 4 ==
Согласката ''ј'' се обезвучува и пред [[слеана согласка|слеаните]] ''ц'', ''ч'' во зборови со претставка. циво
 
== Правило 5 ==