Разлика помеѓу преработките на „Википедија:Заштита на личните податоци“

нема опис на уредувањето
с
Проектите се главно водени од придонесувачи-волонтери. Некои посветени корисници се избрани од заедницата да имаат привилигиран пристап. На пример, за корисник на македонската Википедија, нивото на пристап на Википедија е одредено од корисничкото присуство во различни „кориснички групи“. Правата на корисничките групи и членовите на групите се пристапни на секој проект од страницата Special:ListGroupRights.
 
Други корисници кои можат да имаат пристап до приватни препознатливи информации вклучуваат, но не се ограничени на, корисници кои имаат пристап до OTRS или до CheckUserПроверка ина корисник Oversightили функциитеНадгледување, корисници одбрани од заедниците на проектите да служат како стјуардинадзорници или вршители на арбитража, вработени на Фондацијата Викимедија, развивачи и останати лица со високо ниво на опслужувачки пристап.
 
Пристапот до и објавувањето на овие информации се раководени според Начелото за пристап до нејавни податоци (англиски: Access to nonpublic data policy), како и специфични начела кои ги покриваат споменатите фунцкии. Споделувањето на информации со други привилигирани корисници не се смета за „дистрибуција“.