Разлика помеѓу преработките на „Правило на десна рака“

нема опис на уредувањето
(Создадена страница со: Во математиката и физиката, '''правилото на десната рака''' е заеднички м...)
 
[[File:Right hand rule cross product.svg|thumb|Утврдувањето на насоката на [[векторски производ|векторскиот производ]] со помош на правилото на десна рака.]]
Во [[математиката]] и [[Физика|физиката]], '''правилото на десната рака''' е заеднички [[мнемоник]] за разбирање на [[ориентацијата]] на оските во [[3-димензионалниот простор]].