Разлика помеѓу преработките на „Пиштол“

Додадени 347 бајти ,  пред 2 години
==Пиштолот како тема во уметноста и во популарната култура==
* „Среќата е жежок пиштол“ (''Happiness is a Warm Gun'') - песна на „[[Битлси]]“ од 1968 година.<ref>[https://www.youtube.com/watch?v=lJpaVDmIsKM YouTube, The Beatles - Happiness Is a Warm Gun (Anthology 3 Disc 1) (пристапено на 24.6.2017)]</ref>
* „Пиштол“ (''Gun'') - песна на американскиот [[Рок-музика|рок]]-музичар [[Џон Кејл]] (''John Cale'') од 1974 година.<ref>[https://www.youtube.com/watch?v=uURZiipri54&list=PL94gOvpr5yt1i-CrHizzM0-fSowoF_RnS&index=6 YouTube, John Cale Gun (пристапено на 14.2.2018)]</ref>
* „Џејмс и студениот пиштол“ (''James And The Cold Gun'') - песна на англиската пејачка [[Кејт Буш]] (''Kate Bush'') од 1978 година.<ref>[https://www.youtube.com/watch?v=ej4FkpcQduw YouTube, Kate Bush - James And The Cold Gun (пристапено на 30.8.2017)]</ref>
* „Пиштол“ (''The Gun'') - песна на американскиот рок-музичар [[Лу Рид]] од 1982 година.<ref>[https://www.youtube.com/watch?v=MfgfKpnTCrM&list=PLiN-7mukU_RGQYNMWTrwx3aSUQa6HZf79&index=4 YouTube, Lou Reed ~ The Gun (пристапено на 2.10.2017)]</ref>