Разлика помеѓу преработките на „Скратеници во македонскиот јазик“

(Одбиени последните 2 промени во текстот и вратена преработката 3374329 на Bjankuloski06)
Ознаки: Мобилно уредување Мобилно семрежно уредување
Истите овие скратеници можат да се запишат и со соодветните латинични букви според меѓународните стандарди.
 
== ШесттаШеста група скратеници ==
 
Со поврзувањето на првата и последната буква или последниот слог се добиваат скратеници како<ref name="правопис"/>:
Анонимен корисник