Разлика помеѓу преработките на „Општина Пехчево“

с
нема опис на уредувањето
с
 
===Населени места ===
Општината има 8 населени места, од кои едно е градско населено место. Градот Пехчево е единственото градско подрачје во општината. Едно од нив ([[Спиково]]) било отпишано од 1967 г. но повторно населено со постојано население и признаено во 2014 г.<ref name="Глобус">{{нмс|url=http://www.globusmagazin.com.mk/?ItemID=CB90FF6F32412B4D9EE60971153BFBB7|title=Глобус|date=23 септември 2014|publisher=Глобус|accessdate=16 December 2017}}</ref>
{| class="wikitable"
|+