Разлика помеѓу преработките на „Претседател на Собранието на Македонија“

(Се чека официјален извор за потврда)
{{legend2|Violet|[[Либерално-демократска партија (Македонија)|ЛДП]]|border=1px solid #AAAAAA}}
{{legend2|#990000|[[Внатрешна македонска револуционерна организација - Демократска партија за македонско национално единство|ВМРО-ДПМНЕ]]|border=1px solid #AAAAAA}}
{{legend2|#344b9b|[[Демократска унија за интеграција|ДУИ]]|border=1px solid #AAAAAA}}
; Статус
{{legend|#E6E6AA|Вршител на должност|border=black}}
|-
! style="background:#990000; color:white"| 8
| [[Трајко Вељаноски]]<br />{{small|(1962–)}} || [[File:Trajko Veljanovski 2015.jpg|60px]] || 21 јуни 2008 || 1827 октомвриаприл 20162017<br /><small><small>претседавач</small></small> || [[Внатрешна македонска револуционерна организација - Демократска партија за македонско национално единство|Внатрешна македонска револуционерна организација<br>–<br>Демократска партија за македонско национално единство]]
|-
! style="background:#344b9b; color:white"| 9
| [[Талат Џафери]]<br />{{small|(1962–)}} || [[File:No image.png|60px]] || 27 април 2017 || актуелен || [[Демократска унија за интеграција]]
|}