Општина Новаци: Разлика помеѓу преработките

Додадени 33 бајти ,  пред 5 години
с
нема опис на уредувањето
сНема опис на уредувањето
сНема опис на уредувањето
| епошта=novacio@t-home.mk
| веб= www.opstinanovaci.gov.mk
| населени места=Селата: [[Арматуш]], [[Балдовенци]], [[Бач]], [[Биљаник]], [[Брник]], [[Брод (село)|Брод]], [[Будимирци]], [[Велесело]], [[Врањевци]], [[Гермијан]], [[Гнеотино]], [[Гнилеж]], [[Горно Агларци]], [[Градешница]], [[Грумази]], [[Груништа]], [[Далбеговци]], [[Добровени]], [[Добромири]], [[Долно Агларци]], [[Долно Орехово]], [[Живојно]], [[Зовиќ 1]], [[Зовиќ 2]], [[Ивени]], [[Маково]], [[Мегленци]], [[Новаци]], [[Ново Село (Битолско)|Ново Село]], [[Орле]], [[Паралово]], [[Петалино]], [[Полог]], [[Рапеш]], [[Рибарци (Битолско)|Рибарци]], [[Скочивир]], [[Сливица]], [[Совиќ]], [[Старавина]], [[Суво Дол]] и [[Тепавци]]
}}
 
'''Општина Новаци''' — [[општина]] во [[Јужна Македонија]]. Центар на општината е селото [[Новаци]].