Разлика помеѓу преработките на „Сребрените снегови (роман)“

нема опис на уредувањето
с (Тиверополник ја премести страницата Сребрените снегови на Сребрените снегови (роман))
{{Инфокутија за книга
'''Сребрените снегови''' - [[роман]] за деца и младинци од македонскиот [[писател]] [[Живко Чинго]] од [[1966]] година.
| име = Сребрените снегови
| наслов на оригиналот = Сребрените снегови
| image =
| опис =
| автор = [[Живко Чинго]]
| преведувач =
| илустратор =
| cover_artist =
| земја = [[Македонија]]
| јазик = македонски
| серијал =
| жанр = детска литература
| издавач =„[[Просветно дело]]“
| датум на издавање = 1966
| страници = 180
| ISBN = ISBN 9989-30-456-6
| следна книга =
| претходна книга =
}}
'''Сребрените снегови''' - [[роман]] за деца и младинци од македонскиот [[писател]] [[Живко Чинго]] од [[1966]] година.
==Издание на „Детска радост“ од 2004 година==
Книгата, објавена од Редакцијата „[[Детска радост]]“ при издавачката куќа „[[Просветно дело]]“ АД Скопје, како дел од [[библиотека]]та „Лектирни изданија“, има обем од 180 страници. Таа е испечатена во [[печатница]]та „Коста Абраш“ од [[Охрид]], во формат од 20 сантиметри, со мек повез. Книгата е каталогизирана во Народната и универзитетска библиотека [[НУБ „Св. Климент Охридски“|„Св. Климент Охридски“]] од Скопје и ја носи меѓународната ознака ISBN 9989-30-456-6. [[Дизајн]]от и графичкото уредување се дело на Жарко Туниќ, а лектурата и коректурата ги извршила Оливера Ќорвезироска.<ref> Живко Чинго, ''Сребрените снегови''. Скопје: Просветно дело АД, Редакција „Детска радост“, 2004.</ref>