Разлика помеѓу преработките на „Карло VII (Свето Римско Царство)“

Во меѓувреме, на [[19 декември]] [[1741]] година Карло бил крунисан во [[Прага]] за [[крал на Бохемија]].
 
Два дена по неговото крунисување, војниците на [[Марија Терезија]], ќерка и наследничка на [[Карло VIIVI (Свето Римско Царство)|Карло VIIVI]], навлегле во [[Минхен]]. Царот Карло VII морал да се откаже од териториите на Хабсбурговците и ја изгубил и својата земја. Така тој живеел во егзил во [[Франкфурт]]. Марија Терезија му ја понудил Ница и Сицилија во замена за царската титула и Баварија, но Англија ставила вето и Баварија останала во рацете на Вителсбаховците.