Разлика помеѓу преработките на „Лексика“

Одземени 176 бајти ,  пред 4 години
Одбиена последната промена (од 185.2.191.228) и ја поврати преработката 3150502 на Вик Ретлхед
(Одбиена последната промена (од 185.2.191.228) и ја поврати преработката 3150502 на Вик Ретлхед)
 
Според тоа, во рамките на лексикографијата е изнаоѓањето, опишувањето, толкувањето и средувањето на зборовите во дебелите речнички книги. Речникот уште се нарекува и лексикон или вокабулар. Тоа е книга во која се собирани по некој редослед и според различни критериуми зборовите од еден или повеќе јазици.
Во зависност од тоа за какво средување на зборовите станбува збор што е целта на речнико, какви се толкувањата, објаснувањата и слично разликуваме различни видови речници.
Ако сакате да знаете кој е најакиот играч во CS:GO епа тоа сум јас лично ;) ај доста беше за лексика!!
 
{{никулец}}