Разлика помеѓу преработките на „Политичка економија“

+img
с
(+img)
[[File:Rousseau - Discours sur l'oeconomie politique, 1758 - 5884558.tif|thumb|[[Jean-Jacques Rousseau]], ''Discours sur l'oeconomie politique'', 1758]]
Терминот '''полтичка економија''', до крајот на 19ти и почетокот на 20ти век се однесува на [[економија]](economics) во денешната смисла за зборот. Денес политичка економија има значење со кое се искажува политичкото влијание врз економијата. Но, во францускиот јазик поимот политчка економија се задржал и до денес, и денес го има значењето на [[економија]].
 
47

уредувања