Разлика помеѓу преработките на „Машка ракометна репрезентација на Полска“

:''*Прикажува изедначени натпревари при кои победата е освоена со пенали.
:''**Златната позадинска боја означува дека овој куп е освоен. Црвената граница покажува дека купот се одржал на домашен терен.''
 
==Екипа==
===Моментален состав===
Ова е составот за [[Светко ракометно првенство за мажи 2015|Светското ракометно првенство за мажи 2015]].<ref>[http://ihf.info/files/CompetitionData/153/pdf/POL.pdf 2015 World Championship roster]</ref>
 
Тренер: {{flagicon|GER}} [[Михаел Биглер]]
 
{{Nat hs start}}
{{Nat hs player|no=1|pos=Г|name=[[Славомир Шмал]]|age={{Birth date and age2|2015|1|5|1978|10|2|df=y}}|height=1.90 m|apps=248|goals=2|club=[[Виве Тарги Киелце]]|clubnat=POL}}
{{Nat hs player|no=3|pos=ДБ|name=[[Кржиштов Лијевски]]|age={{Birth date and age2|2015|1|5|1983|7|7|df=y}}|height=1.98 m|apps=147|goals=339|club=[[Виве Тарги Киелце]]|clubnat=POL}}
{{Nat hs player|no=6|pos=ЛК|name=[[Праземислав Крајевски]]|age={{Birth date and age2|2015|1|5|1987|1|20|df=y}}|height=1.84 m|apps=35|goals=46|club=[[Азоти-Пулави]]|clubnat=POL}}
{{Nat hs player|no=7|pos=ДК|name=[[Роберт Орзеховски]]|age={{Birth date and age2|2015|1|5|1989|11|20|df=y}}|height=1.89 m|apps=57|goals=106|club=[[Горник Забрзе]]|clubnat=POL}}
{{Nat hs player|no=8|pos=ЛБ|name=[[Карол Биелицки]]|age={{Birth date and age2|2015|1|5|1982|1|23|df=y}}|height=2.02 m|apps=209|goals=782|club=[[Виве Тарги Киелце]]|clubnat=POL}}
{{Nat hs player|no=9|pos=ДБ|name=[[Андржеј Ројевски]]|age={{Birth date and age2|2015|1|5|1985|8|20|df=y}}|height=1.93 m|apps=2|goals=4|club=[[СЦ Магдебург]]|clubnat=GER}}
{{Nat hs player|no=11|pos=ЛК|name=[[Адам Вишниевски]]|age={{Birth date and age2|2015|1|5|1980|10|24|df=y}}|height=1.92 m|apps=110|goals=245|club=[[Висла Плок]]|clubnat=POL}}
{{Nat hs player|no=13|pos=П|name=[[Бартож Јурецки]]|age={{Birth date and age2|2015|1|5|1979|1|31|df=y}}|height=1.93 m|apps=199|goals=638|club=[[СЦ Магдебуг]]|clubnat=GER}}
{{Nat hs player|no=15|pos=ЛБ|name=[[Михал Јурецки]]|age={{Birth date and age2|2015|1|5|1984|10|27|df=y}}|height=2.02 m|apps=154|goals=398|club=[[Виве Тарги Киелце]]|clubnat=POL}}
{{Nat hs player|no=16|pos=Г|name=[[Петар Вижомирски]]|age={{Birth date and age2|2015|1|5|1988|1|6|df=y}}|height=1.93 m|apps=75|goals=0|club=[[Пик Жегед]]|clubnat=HUN}}
{{Nat hs player|no=18|pos=П|name=[[Петар Грабаржик]]|age={{Birth date and age2|2015|1|5|1982|10|31|df=y}}|height=2.00 m|apps=76|goals=42|club=[[Виве Тарги Киелце]]|clubnat=POL}}
{{Nat hs player|no=20|pos=ЛБ|name=[[Мариуж Јуркиевиц]]|age={{Birth date and age2|2015|1|5|1982|2|3|df=y}}|height=1.98 m|apps=136|goals=222|club=[[Висла Плок]]|clubnat=POL}}
{{Nat hs player|no=23|pos=П|name=[[Камил Сипржак]]|age={{Birth date and age2|2015|1|5|1991|7|23|df=y}}|height=2.08 m|apps=54|goals=76|club=[[Висла Плок]]|clubnat=POL}}
{{Nat hs player|no=26|pos=ДК|name=[[Михал Дажек]]|age={{Birth date and age2|2015|1|5|1992|6|27|df=y}}|height=1.80 m|apps=20|goals=24|club=[[Висла Плок]]|clubnat=POL}}
{{Nat hs player|no=45|pos=ДБ|name=[[Михал Шиба]]|age={{Birth date and age2|2015|1|5|1988|3|18|df=y}}|height=1.96 m|apps=26|goals=29|club=[[РК Горење]]|clubnat=SVN}}
{{Nat hs player|no=49|pos=ЛБ|name=[[Петар Чарапковски]]|age={{Birth date and age2|2015|1|5|1988|3|24|df=y}}|height=2.03 m|apps=36|goals=69|club=[[Виве Тарги Киелце]]|clubnat=POL}}
{{Nat hs end}}
 
===Познати играчи===
 
== Поврзано ==