Разлика помеѓу преработките на „Гребен (општина)“

с
fixing dead links
с
с (fixing dead links)
 
== Населени места ==
Општината Гребен е создадена на 1 јануари 2011 г. по законот „Каликратис“<ref>[http://web.archive.org/web/20100705024807/http://www.kedke.gr/uploads/N38522010_KALLIKRATIS_FEKA87_07062010.pdf Ν. 3852/10]</ref> со спојување на 13 стари административни единици — општините Гребен (Гревена), Венци (Венѕи), Ираклеотес, Чирак (Агиос Козмас), Горѓани, Теодорос Зјакас и општинските целини Абдела (Авдела), Месолово (Месолури), Периволи, Самарина, Филипишта (Филипеи), Дуско (Доцико) и Смикси.
 
'''''Напомена''': Три од горенаведените единици имаат новодадени грчки имиња што не соодветствуваат на ниеден топоним, и тоа: Горѓани, Ираклиотес и Теодорос Зјакас. Горѓани е наречена по манастир изграден во XX век, а единицата Теодорос Зјакас е наречена по херој од [[Грчка војна за независност|Грчка војна за независност]].''