Разлика помеѓу преработките на „Вештачки сателит“

с
с
Подвижни сателитски системи помагаат да се поврзат далечните региони, возила, луѓе и авиони до другите делови на светот и/или други подвижни или неподвижни комуникациски единици, притоа работејќи како навигациски системи.
 
===Научно истражувачкиНаучноистражувачки сателити===
Научно истражувачкитеНаучноистражувачките сателити ни овозможуваат метеролошки информации, податоци за преглед на земја (на пример. Далечинско набљудување), Amateur (HAM) Radio, и други научно истражувачки апликации како наука за Земјата, наука за marine, и атмосверските истражувања.
 
==Видови==