Разлика помеѓу преработките на „Генетски изменет организам“

 
== Производство ==
Генетската промена означува додавање или бришење на гени од [[ДНК]]. Ако се додаваат гени од други врстивидови, се работи за хоризонтален пренос на податоци. Во природата ова се јавува кога една страна на ДНК ќе влезе во станица од било која причина. Денеска се користат софистицирани методи и во растенијате [[ДНК]] често се пренесува преку пат на бактерии, посебно „Agrobacterium“, а на животните по пат на вируси, на пример „Lentivirus“.
 
== Развој ==