Разлика помеѓу преработките на „Административна поделба на Аргентина“

с
нема опис на уредувањето
с
с
|-
|{{знамеикона|Буенос Аирес}}
|\\\\ align="left"| [[Буенос Аирес|Град Буенос Аирес]] <small>(авт. град.)</small> || --
|align="right"|
| {{пб|2891082}} || 4 || {{пб|203}} || 24 || {{пб|14241.8}} || 1
|align="right"|
| {{пб|15594428}} || 1 || {{пб|307571}} || 1 || {{пб|50.7}} || 3
|-
|{{знамеикона|Ентре Риос}}
|align="left"| [[Ентре Риос (покраина)|Ентре Риос]]
|align="left"| [[Парана (град)|Парана]]
|align="right"|
| {{пб|1236300}} || 7 || {{пб|78781}} || 17 || {{пб|15.7}} || 7
|-
|{{знамеикона|Катамарка}}
|align="right"|
| {{пб|367820}} || 20 || {{пб|102602}} || 11 || {{пб|3.6}} || 20
|-
|{{знамеикона|Чако}}
|align="left"| [[Чако (покраина)|Чако]]
|align="left"| [[Резистенсија (град)|Резистенсија]]
|align="right"|
| {{пб|1053466}} || 10 || {{пб|99633}} || 12 || {{пб|10.6}} || 11
|-
|{{знамеикона|Чубут}}
|align="left"| [[Чубут (покраина)|Чубут]]
|align="left"| [[Росон]]
|align="right"| [[шпански јазик|шански]], [[велшки јазик|велшки]]
| {{пб|506668}} || 18 || {{пб|224686}} || 3 || {{пб|2.3}} || 22
|-
|{{знамеикона|Кордоба}}
|align="right"| [[шпански јазик|шпански]], [[гварански јазик|гварански]]
| {{пб|993338}} || 11 || {{пб|88199}} || 16 || {{пб|11.3}} || 10
|-
|{{знамеикона|Ентре Риос}}
|align="left"| [[Ентре Риос (покраина)|Ентре Риос]]
|align="left"| [[Парана (град)|Парана]]
|align="right"|
| {{пб|1236300}} || 7 || {{пб|78781}} || 17 || {{пб|15.7}} || 7
|-
|{{знамеикона|Формоза}}
|align="left"| [[Формоза (покраина)|Формоза]]
|align="left"| [[Формоза (град)|Формоза]]
|align="right"|
| {{пб|527895}} || 17 || {{пб|72066}} || 19 || {{пб|7.3}} || 14
|-
|{{знамеикона|Хухуј}}
|align="left"| [[Хухуј (покраина)|Хухуј]]
|align="left"| [[Сан Салвадор де Хухуј]]
|align="right"|
| {{пб|672260}} || 14 || {{пб|53219}} || 20 || {{пб|12.6}} || 8
|-
|{{знамеикона|Ла Пампа}}
|align="right"|
| {{пб|550334}} || 16 || {{пб|94078}} || 13 || {{пб|5.8}} || 17
|-
|{{знамеикона|Огнена Земја}}
|align="left"| [[Огнена Земја (покраина)|Огнена Земја]]
|align="left"| [[Ушуаја]]
|align="right"|
| {{пб|126190}} || 24 || {{пб|21263}}{{smallsup|а}} || 23 || {{пб|5.8}}{{smallsup|а}} || 16
|-
|{{знамеикона|Рио Негро (Аргентина)}}
|align="right"|
| {{пб|1215207}} || 8 || {{пб|155488}} || 6 || {{пб|7.8}} || 12
|-
|{{знамеикона|[Сан Хуан}}
|align="left"| [[Сан Хуан (покраина во Аргентина)|Сан Хуан]]
|align="left"| [[Сан Хуан (град)|Сан Хуан]]
|align="right"|
| {{пб|680427}} || 13 || {{пб|89651}} || 15 || {{пб|7.6}} || 13
|-
|{{знамеикона|Сан Луис}}
|align="right"|
| {{пб|431588}} || 19 || {{пб|76748}} || 18 || {{пб|5.6}} || 18
|-
|{{знамеикона|[Сан Хуан}}
|align="left"| [[Сан Хуан (покраина во Аргентина)|Сан Хуан]]
|align="left"| [[Сан Хуан (град)|Сан Хуан]]
|align="right"|
| {{пб|680427}} || 13 || {{пб|89651}} || 15 || {{пб|7.6}} || 13
|-
|{{знамеикона|Санта Круз}}
|align="right"|
| {{пб|896461}} || 12 || {{пб|136351}} || 9 || {{пб|6.6}} || 15
|-
|{{знамеикона|Огнена Земја}}
|align="left"| [[Огнена Земја (покраина)|Огнена Земја]]
|align="left"| [[Ушуаја]]
|align="right"|
| {{пб|126190}} || 24 || {{пб|21263}}{{smallsup|а}} || 23 || {{пб|5.8}}{{smallsup|а}} || 16
|-
|{{знамеикона|Тукуман}}
|align="right"|
| {{пб|1448200}} || 6 || {{пб|22524}} || 22 || {{пб|64.3}} || 2
|-
|{{знамеикона|Формоза}}
|align="left"| [[Формоза (покраина)|Формоза]]
|align="left"| [[Формоза (град)|Формоза]]
|align="right"|
| {{пб|527895}} || 17 || {{пб|72066}} || 19 || {{пб|7.3}} || 14
|-
|{{знамеикона|Хухуј}}
|align="left"| [[Хухуј (покраина)|Хухуј]]
|align="left"| [[Сан Салвадор де Хухуј]]
|align="right"|
| {{пб|672260}} || 14 || {{пб|53219}} || 20 || {{пб|12.6}} || 8
|-
|{{знамеикона|Чако}}
|align="left"| [[Чако (покраина)|Чако]]
|align="left"| [[Резистенсија (град)|Резистенсија]]
|align="right"|
| {{пб|1053466}} || 10 || {{пб|99633}} || 12 || {{пб|10.6}} || 11
|-
|{{знамеикона|Чубут}}
|align="left"| [[Чубут (покраина)|Чубут]]
|align="left"| [[Росон]]
|align="right"| [[шпански јазик|шански]], [[велшки јазик|велшки]]
| {{пб|506668}} || 18 || {{пб|224686}} || 3 || {{пб|2.3}} || 22
|}
{{smaller|<sup>а</sup> Не се вклучени претензиите врз [[Фолкландски Острови|Фолкландските Острови]] и [[Аргентинска Антарктика]].}}