Разлика помеѓу преработките на „Региони во Нов Зеланд“

с
! align="right" bgcolor="#f2f2f4" | Површина&nbsp;(км²)<ref>[http://www.stats.govt.nz/NR/rdonlyres/E96FCEAC-7DEB-42F0-88B6-548450E1A241/0/LivingDensityTable1.xls Густина на живеење: Табела 1], Статистики за живеалишта, [[Статистика Нов Зеланд]]. проверено на 25 јануари 2009 {{en}} Површината се смета според границите утврдени во 2001 г. Не се вбројани водни површини поголеми од 15 хектари.</ref>
! align="right" bgcolor="#f2f2f4" | Население{{НЗ население-податоци||||y}}
! align="right" bgcolor="#f2f2f4" | [[ISO 3166-2:NZ|ISO 3166-2 код]]
|-
|align="center"|1 || [[Нортленд (регион)|Нортленд]] || Регионален совет на Нортленд || [[Фангареи]] || [[Северен Остров|Северен]] || align="right"|13.941 || align="right"|{{НЗ население-податоци|Northland Region|y}} || align="right"|<code>NZ-NTL</code>