Разлика помеѓу преработките на „Википедија:Без свои истражувања“

с
нема опис на уредувањето
с
 
===Користење на извори===
Информациите во една статија мора да се проверливи од цитираните референцинаводи. Изјавите во статиите општо не треба да се потпрат на нејасни и непостојани пасуси, ниту пак на попатни коментари. Пасусите отворени за многу толкувања треба прецизно да се наведат или избегнат. Краткиот преглед на интензивна расправа треба да биде одраз на заклучоците на авторот на изворот. Создавањето заклучоци кои не се очигледни во референцитенаводите е оригинално истражување, без оглед на типот на изворот. Важно е референцитенаводите да се цитирани во контекст и на тема.
 
 
{{Начела и напатствија}}