Разговор со корисник:Fsimeski: Разлика помеѓу преработките

с
сНема опис на уредувањето
Зошто статиите што ги создавам, автоматски не се поврзуваат со статиите на истата тема на другите јазици? Дали има некоја посебна процедура за тоа поврзување да се изврши и на левата страна да стои на кои се јазици ја има статијата? Фала. [[User:Fsimeski|Fsimeski]] <small>([[User talk:Fsimeski|разговор]])</small> 10:04, 14 јануари 2012 (CET)
 
:Потребно е мануелно да се додадат врските со статиитесоодветните статии на другите јазични изданија, доколку ги има. Пример, статијата [[Џетсун Пема]] на крајот ги има додадено врските [[be:Джэцун Пема]], [[cs:Džetsun Pema]], [[de:Jetsun Pema]], [[en:Jetsun Pema]] итн. НаједонставноНаједноставно е доколку се најде соодветната статија на англиската википедија, иститеврските да се прекопираат со едноставно cut & paste во македонската википедија и секако на англикскатаанглиската википедија да се додаде врскатаврска кон статијата на македонската википедија, на следниовтој начин, пример ако се земе за пример <nowiki>[[mk:Џетсун Пема]]</nowiki>, тоа ќе овозможи во иднина ботовите автоматски да додаваат врски во статијата кон другите јазични изданија.--[[User:Brest|brest]] <small>([[User talk:Brest|разговор]])</small> 10:46, 14 јануари 2012 (CET)