Метар во секунда: Разлика помеѓу преработките

с
(Создадена страница со: '''Метар во секунда''' (крат. '''м/с''') е SI изведена единица за брзина која изразува [[...)
 
: ≈ 1,9438 [[јазол (единица)|јазли]] (приближно)
 
1&nbsp;[[стапка во секунда|стапка&nbsp;во&nbsp;секундсекунда]] = 0,3048&nbsp;m·s<sup>−1</sup> (точно)
 
1&nbsp;[[милја на час|милја&nbsp;на&nbsp;час]]&nbsp;=&nbsp;0,44704&nbsp;m·s<sup>−1</sup> (точно)