Разлика помеѓу преработките на „Кралски академии во Шведска“

с
нема опис на уредувањето
с
с
==Друштва со кралска повелба==
*[[Кралско научно друштво (Шведска)|Кралско научно друштво]] во [[Упсала]] (''Kungl. Vetenskapssocieteten i Uppsala'')
*[[Кралско физиографско друштво (ШведскаЛунд)|Кралско физиографско друштво]] во [[Лунд]] (''Kungl. Fysiografiska Sällskapet i Lund'')
*[[Кралско научно-книжевно друштво (ШведскаГетеборг)|КралскаКралско академијанаучно-книжевно Густав Адолфдруштво]] во [[Гетеборг]] (''Kungl. Vetenskaps- och Vitterhetssamhället i Göteborg'')
*[[Кралско Шитево друштво]] во [[Умео]] (''Kungl. Skytteanska Samfundet'')
*[[Кралска академија Густав Адолф|Кралска академија „Густав Адолф“]] во [[Упсала]] (''Kungl. Gustav Adolfs Akademien'')