Разлика помеѓу преработките на „Машка ракометна репрезентација на Данска“

с
Бот: козметички промени
(Создадена страница со: {{Infobox National handball team | Name = Данска| Badge = | Nickname = | Association = [[Данс...)
 
с (Бот: козметички промени)
== Учества ==
=== Светско првенство ===
# [[Светско првенство во ракомет за мажи 1938|1938]] – 4-то
# [[Светско првенство во ракомет за мажи 1954|1954]] – 5-то
# [[Светско првенство во ракомет за мажи 1958|1958]] – 4-то
# [[Светско првенство во ракомет за мажи 1961|1961]] – 5-то
# [[Светско првенство во ракомет за мажи 1964|1964]] – 7-мо
# [[Светско првенство во ракомет за мажи 1967|1967]] – 2-ро [[ImageПодатотека:Med 2.png]]
# [[Светско првенство во ракомет за мажи 1970|1970]] – 4-то
# [[Светско првенство во ракомет за мажи 1974|1974]] – 8-мо
# [[Светско првенство во ракомет за мажи 1978|1978]] – 4-то
# [[Светско првенство во ракомет за мажи 1982|1982]] – 4-то
# [[Светско првенство во ракомет за мажи 1986|1986]] – 8-мо
# [[Светско првенство во ракомет за мажи 1990|1990]] – нема учество
# [[Светско првенство во ракомет за мажи 1993|1993]] – 9-то
# [[Светско првенство во ракомет за мажи 1995|1995]] – 19-то
# [[Светско првенство во ракомет за мажи 1997|1997]] – нема учество
# [[Светско првенство во ракомет за мажи 1999|1999]] – 9-то
# [[Светско првенство во ракомет за мажи 2001|2001]] – нема учество
# [[Светско првенство во ракомет за мажи 2003|2003]] – 9-то
# [[Светско првенство во ракомет за мажи 2005|2005]] – 13-то
# [[Светско првенство во ракомет за мажи 2007|2007]] – 3-то [[ImageПодатотека:Med 3.png]]
# [[Светско првенство во ракомет за мажи 2009|2009]] – 4-то
# [[Светско првенство во ракомет за мажи 2011|2011]] – 2-ро [[ImageПодатотека:Med 2.png]]
 
=== Европско првенство ===
# [[Европско првенство во ракомет за мажи 1994|1994]] – 4-то
# [[Европско првенство во ракомет за мажи 1996|1996]] – 12-то
# [[Европско првенство во ракомет за мажи 1998|1998]] – нема учество
# [[Европско првенство во ракомет за мажи 2000|2000]] – 10-то
# [[Европско првенство во ракомет за мажи 2002|2002]] – 3-то [[ImageПодатотека:Med 3.png]]
# [[Европско првенство во ракомет за мажи 2004|2004]] – 3-то [[ImageПодатотека:Med 3.png]]
# [[Европско првенство во ракомет за мажи 2006|2006]] – 3-то [[ImageПодатотека:Med 3.png]]
# [[Европско првенство во ракомет за мажи 2008|2008]] – 1-во [[ImageПодатотека:Med 1.png]]
# [[Европско првенство во ракомет за мажи 2010|2010]] – 5-то
# [[Европско првенство во ракомет за мажи 2012|2012]] –
 
=== ЛОИ ===
# [[Ракомет на Летните Олимписки Игри 1972|1972]] – 13-то
# [[Ракомет на Летните Олимписки Игри 1976|1976]] – 8-мо
# [[Ракомет на Летните Олимписки Игри 1980|1980]] – 9-то
# [[Ракомет на Летните Олимписки Игри 1984|1984]] – 4-то
# [[Ракомет на Летните Олимписки Игри 1988|1988]] – нема учество
# [[Ракомет на Летните Олимписки Игри 1992|1992]] – нема учество
# [[Ракомет на Летните Олимписки Игри 1996|1996]] – нема учество
# [[Ракомет на Летните Олимписки Игри 2000|2000]] – нема учество
# [[Ракомет на Летните Олимписки Игри 2004|2004]] – нема учество
# [[Ракомет на Летните Олимписки Игри 2008|2008]] – 7-мо
{{Reflist}}
 
{{Европа по тема|Машка ракометна репрезентација на}}
 
[[CategoryКатегорија:Ракомет во Данска]]
[[CategoryКатегорија:Ракометни репрезентации|Данска]]
 
[[bs:Danska rukometna reprezentacija]]
170

уредувања