Разлика помеѓу преработките на „Васил Ивановски“

Публицист бил човекот
(види го разговорот)
(Публицист бил човекот)
'''Васил Атанасков Ивaновски''' (1906, [[Ловраде]], [[Костур]]ско - [[1991]], [[Софија]]) е комунистичкимакедонски културно-национале и нкомунистички деец, публицист од [[Македонија]].
 
Заедно со семејството Ивановски емигрира во [[Бугарија]]. Прогимназијалното училиште го завршува во [[Пловдив]]. Се вклучува активно во дејностите на македонската емиграција во Бугарија. Како член на [[БКП]] учествува во [[Септемвриско востание|Септемвриското востание]].