Википедија:Автопатролирање: Разлика помеѓу преработките

нема опис на уредувањето
Нема опис на уредувањето
Нема опис на уредувањето
Секој администратор се стекнува со ова право и администраторот може да му додели на кој било корисник право на автопатролирање. Сепак, корисникот кој сака да се стекне со ова право, мора да ги има научено сите принципи и напатствија на Википедија и да е докажан вреден и достоен корисник. Извадено од практиката, се проценува дека ако корисникот има над 75 создадени добри статии може да се смета за добар корисник.
 
Моментално на ВикипедјаВикипедија на македонски јазик има {{NUMBERINGROUP:autoreviewer}} автопатролери без администараторите.
 
==Видете исто така==