Руско-јапонска војна: Разлика помеѓу преработките

нема опис на уредувањето
Нема опис на уредувањето
Нема опис на уредувањето
Со потпишувањето на [[Договорот од Портсмут]], [[Русија]] ја напуштила нејзината експанзионистичка политика во [[Источна Азија]], и Јапонија се стекнала со ефективна контрола над [[Кореја]] и поголем дел од [[Манџурија]].
 
[[Категорија:Конфликти во 1904 и 1905година]]
 
[[Категорија:Конфликти во 1905 година]]
 
[[Категорија:Војни во кои учествувалана Русија]]
 
[[Категорија:Војни во кои учествувалана Јапонија]]
 
 
 
 
 
[[Категорија:Конфликти во 1904 и 1905]]
[[Категорија:Војни во кои учествувала Русија]]
[[Категорија:Војни во кои учествувала Јапонија]]
[[Категорија:Русија во 1904]]
[[Категорија:Русија во 1905]]
[[Категорија:Јапонија во 1904]]
[[Категорија:Јапонија во 1905]]
[[Категорија:Војни на Црна Гора]]
 
 
[[ar:الحرب الروسية-اليابانية]]