Собата 1408 (филм)

Собата 1408американски филм во режија на Микаел Хафстром. Главните улоги ги толкуваат: Џон Кјузак, Мери Меккормак и Семјуел Л. Џексон.

СодржинаУреди

Мајк Енслин е писател на романи за паранормални појави. Сакајќи да добие инспирација за пишување, една вечер, тој отседнува во злогласната соба 1408, во хотелотДелфин”, кој се наоѓа на патот од Лос Анџелес за Њујорк. Откако ќе се смести, тој открива дека ниту еден гостин кој влегол во таа соба, не излегол од неа жив.[1]

НаводиУреди

  1. Антена, број 839, 25.7.2014, стр. 21.