Фестивалот Скопско лето ― годишен културен настан во Скопје, Македонија. Основана е во 1979 година и ја одбележа својата 30-годишнина во 2009 година.[1] Тој е домаќин на уметници, музичари, забавувачи и изведувачи кои ги претставуваат своите достигнувања во сферата на музиката, ликовната уметност, филмот, театарот и повеќемедиската изведба. Фестивалот се одржува на бројни местоположби и отворени места во градот.

Наводи уреди

  1. „Службена мрежна страница на Град Скопје“. Архивирано од изворникот на 2012-02-25. Посетено на 2021-12-26.

Надворешни врски уреди