„Скитник“ — југословенски филмод 1987 година, во режија на Зоран Чалиќ, кој го напишал и сценариото. Специјални гости на филмот се: Владета Кандиќ во улогата на Бата Канда и Љиљана Петровиќ која го позајмува гласот на убавата Рада.

Содржина на филмот уреди

Една млада и убава Ромка доаѓа во Белград и има само една желба - да стане пејачка. Таа добива можност да ги оствари своите соништа настапувајќи со славниот хармоникаш Бато Канда во таверната „Циганска ноќ“. Поради нејзиниот глас и убавина, таа станува широко позната, собирајќи бројни обожаватели. Но, популарноста е меч со две острици...

Надворешни врски уреди