Синагога Ортакој

Синагогата Ортакој (турски:?) е еврејски храм кој се наоѓа во Истанбул, Турција. Била целосно изгорена во 1941 година а потоа реконструирана.

Синагога Ортакој
Ortaköy etz ahayim musevi.JPG
Основни податоци
МестоИстанбул, Турција
ПрипадностЈудаизам
Архитектонски опис
Архитектонски типсинагога