Синагога Бет Аврам

Синагогата Бет Аврам (турски:Bet Avraam Sinagogu) е еврејски храм кој се наоѓа во Истанбул, Турција.

Синагога Бет Аврам
Основни податоци
МестоИстанбул, Турција
ПрипадностЈудаизам
Архитектонски опис
Архитектонски типсинагога