Силистра

пристанишен град во североисточна Бугарија

Силистра (бугарски: Силистра) е град во Бугарија. Градот се граничи со Романија. Градот се наоѓа во Добруџа - северноисточна Бугарија и е административен центар на Силистренска област и општината Силистра. Градоначалник е Иво Андонов од (ВМРО-БНД).

Наводи

уреди