Сектор за внатрешни работи – Струмица

Сектор за внатрешни работи – Струмица (скратено СВР Струмица, порано Управа за внатрешни работи - Струмица, УВР - Струмица) — организациска единица на Министерство за внатрешни работи во Југоисточниот Регион со седиште во градот Струмица. Секторот покрива област од 2.739 квадратни километри односно 11 проценти од републиката, а се грижи за вкупно 171,416 жители (2002). Четири станици и три полициски канцеларии работат на територијата на СВР Струмица.

Сектор за внатрешни работи Струмица
Амблем на министерството
Податоци за органот
Надлежност Југоисточен Регион
Седиште Струмица, Југоисточен Регион Македонија Македонија
Раководители Танчо Пројковски[1]
(Началник)
Хризантема Рендевска
(Портпарол)
Општина Вид Командир
Богданци полициска канцеларија
Валандово полициска станица од општа надлежност Трајчо Стоилов
Гевгелија полициска станица од општа надлежност Илија Делев
Дојран полициска канцеларија
Ново Село полициска канцеларија
Радовиш полициска станица од општа надлежност Борис Крстев
Струмица полициска станица од општа надлежност,
полициска станица за безбедност на патниот сообраќај,
седиште на секторот
Трајко Чурлинов

Наводи

уреди
  1. „Танчо Пројковски нов началник на СВР Струмица“. СтрумицаНет. 11 јули 2017. Архивирано од изворникот на 2017-07-13. Посетено на 10 ноември 2017.