Свети, свети, среќна ѕвездо (филм)

„Свети, свети, среќна ѕвездо“ (кинески: 夏日福星) — хонконшки филм од 1985 година во режија на Само Хун по сценариото на Бери Вон. Главните улоги ги играат: Само Хун, Џеки Чен, Јуен Бјао итн.[1]

СинопсисУреди

Петмина хонконшки полицајци, од кои еден го менува неговиот помлад брат, добиваат задача да заштитат една глумица. Таа има инфоромација за злосторничката организација која ѝ испраќа платени убијци. Двајца од полицајците се вселуваат во куќата на глумицата за да ги фатат злосторниците...

НаводиУреди