Сатурн LVII , привремено познат како S/2004 S 25, е природен сателит на Сатурн[1].

Сатурн LVII
Откривање
ОткривачШепард и сор.
Откриено2019
Ознаки
S/2004 S 25
S8631e
Орбитални особености 
Предлошка:Бран
Занесеност0.457
−1095.0 денови
Наклон173.3°
Месечина наСатурн
Физички особености
25.2

Неговото откритие беше објавено од Скот С. Шепард, Дејвид К. Џевит и Јан Клејна на 7 октомври 2019 година од набљудувања направени помеѓу 12 декември 2004 и 22 март 2007 година.

Сатурн LVII е со пречник од околу 4 километри и орбитира околу Сатурн на просечно растојание од 21,174 Gm за 1150,69 дена, со наклон од 173° кон еклиптиката, во ретроградна насока и со ексцентричност од 0,442.

НаводиУреди

Предлошка:Saturn