Сан Бартоло (археолошко наоѓалиште)

Дел од натпис во Сан Бартоло.

Сан Бартоло бил мајански град кој датира од периодот од пред шпанската колонизација. Сан Бартоло се наоѓа во департманот Петен во Гватемала, североисточно од Тикал.

Надворешни врскиУреди

ПоврзаноУреди